Knutselen aan de UPS

17 januari 2011

Ik had een UPS gekocht. Ik wilde er een met een netwerkaansluiting. Ik weet ook niet waarom, eigenlijk achteraf. Dat leek me gewoon mooier. Ik vond die dingen alleen nogal duur.

APC BACKUPS HS-500

Aanbiedingen

APC heeft momenteel mooie aanbiedingen. Voor slechts 112 euro kun je nu een UPS met netwerkaansluiting kopen. Ik verwachtte dat ik dan SNMP zou kunnen toepassen en dus met apcupsd (www.apcupsd.org) of met nut (http://www.networkupstools.org/) een gracefull shutdown van mijn Nas zou kunnen laten uitvoeren. Helaas, wel een webinterface met de power en batterijstatus, geen snmp…

Wat nu

Balen dus, maar ik ben niet voor één gat te vangen. Ik heb nu een perl-script geschreven dat de webpagina van de ups leest. Via de cron lees ik elke minuut uit wat de status is (“on line” cq “on battery” cq “status unavailable”) en als on battery dan check ik battery status en als onder 40 % dan init 0. Getest en het werkt!

Download

Als je wilt kun je het script voor het uitlezen van de status en voor de graceful shutdown downloaden. Gebruik is voor eigen risico en ik ben ook niet zo erg beschikbaar voor support. Deel dit vooral met je vrienden… De scripts werken voor mijn APC BACKUPS HS-500VA met mijn firmware versie. Als het bij jou niet werkt moet je eens goed naar http://ip-van-de-ups/status.cgi kijken. Succes!

0 Comments

Geef een reactie