Ik ben er helemaal klaar mee. Dat oubollige naturisme en dat gezever over in harmonie met jezelf en de natuur en met respect voor anderen en dan nog dat vermaledijde gemeenschappelijke bloot. Ik ben vanaf nu geen naturist meer. Ik breek uit mijn hokje. Ik ben voortaan weer gewoon lekker bloot, net als vroeger. En zweer ik daarmee mijn liefde voor de natuur af, nee. En kom ik nu nooit meer op een naturistencamping? Natuurlijk wel. Maar dan gewoon lekker bloot en niet meer naturistisch.

Rob als 22 jarige op een skûtsje

Kinderachtig gedoe

En oh ja, ik laat me ook niet meer verleiden tot allerlei zinloze discussies of je wel of niet achter een hek moet en of je er voor uit moet komen dat je graag bloot bent. En al helemaal niet meer over tatoo’s en piercings op bepaalde plekken. En of je je moet scheren of juist niet. Of pubers wel een pareo om mogen bij het zwembad. En of de WNBR wel naturistisch is. En dat gedoe over foto’s. Ik heb het er helemaal mee gehad. Kinderachtig gedoe! Iedereen doet lekker waar hij zin in heeft. Vrijheid is elkaar niet in de weg zitten en elkaar de ruimte laten. Dat is pas echt belangrijk in mijn ogen. En of je dan een hoofddoek wil dragen of in je blote kont over straat wilt, mooi lekker zelf uitzoeken!!!

Conservatief

Zo, dat lucht op…

Ouwe lullen

Naturisme is voor ouwe lullen. Lekker bloot is voor iedereen. Kijk wat er gebeurt, de jeugd heeft helemaal geen bezwaar tegen bloot. Ze gaan wel naar de sauna, bijvoorbeeld. En in het buitenland waar geen naturistische dogma’s heersen, zoals in Nederland wel het geval is, zijn veel meer jongeren bloot. Je hoeft alleen maar te kijken naar de WNBR in Amsterdam, 15 ouwe mannen, en de WNBR in Londen, een paar duizend feestvierende mensen. Wat is nou leuker, dit?

Of dit?

Ik ben er van overtuigd dat we met onze ouderwetse dogma’s vernieuwing en verjonging tegenhouden. Ik zou zeggen, verzet je niet langer, maar ga er gewoon in mee!

Saunakaravaan

Een fantastisch voorbeeld van allerlei mensen van allerlei leeftijden die lekker in een groep met elkaar hun eigen gang gaan is de saunakaravaan. En iedereen is welkom, lijkt het. Ik ga ook een keer kijken! Kleinschalig, zelf georganiseerd en gewoon doen wat je met elkaar wil doen.