Voor regenachtige dagen kun je een heerlijke herfstmaaltijd maken met geitenkaas en eekhoorntjesbrood.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 gram jonge geitenkaas
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 ons aardappelen
  • 1 halve bloemkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • verse tijm
  • peper
  • grof zeezout

Bereiding

Kook de aardappels en de bloemkool, dit kan samen in 1 pan. Fruit de gesnipperde ui met de knoflook in de olie en laat ze samen licht karamelliseren. Week intussen het  gedroogde eekhoorntjesbrood (gewoon bij de Poiesz hier in Friesland te krijgen). Snijd de champignons en bak ze mee met de uien, draai het vuur laag. Snij het eekhoorntjesbrood klein en voeg dat ook toe. 10 minuten op laag vuur op laten staan, geen deksel. Snijd de aardappelen in dobbelsteentjes en voeg ze toe. Voeg de blaadjes van de tijm toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten staan pruttelen. Voeg vervolgens de bloemkool en de in blokjes gesneden geitenkaas toe. Wat zeezout en peper naar smaak. Een keer omscheppen, deksel er op en nog eens 5 minuten op laag vuur. Opdienen op een bedje van sla.