De zomer is losgebroken. En ik weet dat ik in juli niet veel aan zeilen met de WK56 toe zal komen. Ik ga immers een week met Vriendschap op schipperen en ik ga de Colin Archer Memorial Race varen. Hoewel ik meteen aansluitend een weekendje op Vriendschap schipper, besluit ik om nog even 2 dagen mee te pakken. Dus ’s ochtends nog even thuis wat gedaan, en naar de jachthaven. Wat denk je wat, sleutel vergeten. Dat zal nog wel eens vaker gebeuren. Ik moet het sleuteltje maar in de auto gaan bewaren. Na de sleutel opgehaald te hebben, dacht ik dat het te laat zou zijn voor de sluis. Dus ik besloot om dan maar de andere kant om te varen. Ik heb alle zeilen gehesen in de Yntemasleat. En dat ging mooi aan de wind. Af en toe moest ik een beetje knijpen, maar het was net aan bezeild.

Toen ik op de Fluessen kwam, besloot ik om op Konijneneiland eerst maar eens wat te gaan eten. Er stond eigenlijk niet veel wind, en mijn boek trok. Weer een “Jan van Aken”, Koning voor een dag. Hoewel ik de afloop halverwege (even) door had, kwam het einde toch nog onverwacht, knap gedaan. Ik heb die middag dus niet meer gezeild. De buitensteiger op Konijneneiland, of eigenlijk Langehoeksepôlle is mooi rustig. Misschien moeten we daar een naaktsteiger van maken? Ik heb in ieder geval al een paar keer mijn best gedaan!

Naaktsteiger is volgens Google trouwens een nieuw woord. Het geeft geen resultaten!

Vroeg wakker

Toen ik mijn boek uit had, was ik vroeg op mijn kooi beland. Ik was daardoor vroeg op, en de wind stond goed, dus ik ben op het zeil vertrokken om ongeveer half zeven. Ontbijtje tijdens varen, en lekker met volle zeilen naar Stavoren. Ik was om 10 uur al buiten. Er stak een lekker windje op, en ik heb aan de wind een lange slag gemaakt, tot bij Den Oever. Vanuit Den Oever heb ik in een slag de oversteek gemaakt naar Workum. Het zicht was wat minder geworden, maar dat lukt me zonder kompas toch nog wel. Het kompas kon dus binnen blijven.

De wind wakkerde flink aan. ’s Ochtends NNW 4, in de middag 5, met vlagen tot 11m/s. Ielgoes had geen moeite met deze wind, en ook niet met de bijbehorende golven. Ik ben onder zeil it Soal opgevaren en heb pas in de luwte vlak voor de sluis de zeilen gestreken. Dat was de eerste keer in mijn eentje en dus best spannend. Tot nu, had ik dat altijd op ruim water gedaan. Ik heb Ielgoes niet onder de dektent gelegd. Dat is veel werk, en direct na het weekend ga ik weer zeilen. En voorlopig blijft het mooi weer!