Direct na de strontrace stond er een nieuw fantastisch avontuur op het programma: een reis van 2 maanden naar de Canarische Eilanden en Suriname. De oversteek is met de Lotta, een zeilschip van 13 meter. In de komende berichten doe ik verslag van deze reis.

Ecotara

29 oktober 2018 vloog ik laat naar Gran Canaria. Ik kwam tegen donker aan. Ik had een autootje gereserveerd dat klaar zou staan op het vliegveld. Ik zou een paar dagen overnachten op Ecotara van Sella. Het mail contact was al heel warm en hartelijk. Dus daar had ik veel zin in. Het laatste stukje van de autotocht bleek heel avontuurlijk, over een smal onverhard en onverlicht weggetje, langs een ravijn. En dat in het donker. En Google wist zeker dat ik goed reed. Keren was niet mogelijk geweest.

De ontvangst door Sella was heel erg hartelijk. Ze vroeg of ik al wat gegeten had. Dat was natuurlijk niet zo, en ik had ook niets bij me. Ze was toevallig net een vegetarische curry aan het koken, en ze nodigde me uit om met haar mee te eten. Het was heerlijk. De dagen er op heb ik in het dorp gegeten. Dat ging ook best. Op Ecotara is in principe geen eetgelegenheid. ’s Ochtends kun je lekker mee doen met yoga en even in het koude zwembad duiken. Ecotara ligt in de bergen, dus ’s winters is het er minder warm dan je verwacht als je naar Gran Canaria gaat.

Dagtochten

Vanaf Ecotara heb ik een paar leuke tripjes gemaakt. Ik ben een dag naar zee geweest. Mas Palomas kun je overslaan, hoewel de duinen wel heel indrukwekkend zijn. La Playa Nudista Montaña Arena is een prachtig naaktstrand op korte afstand van de drukte van Maspalomas. Verder heb ik door het binnenland gereden en Artenara en Roque Bentayga bezocht.

In Artenara vind je met name grotwoningen. In Bentayga kun je de versterkte rots bezoeken waar de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria het heel lang hebben uitgehouden, voordat ze tot de laatste man en vrouw zijn uitgeroeid door de Spanjaarden.

Afscheid

Mijn laatste avond op Ecotara was heel bijzonder. Sella had veel vrienden uitgenodigd om te komen eten. En ik mocht ook meeëten. Ik was heel vereerd. We hebben met zijn allen gekookt en een fantastische avond gehad bij maanlicht.

Ik kom in februari terug met Carol! En dan blijven we 9 dagen.