Ik ga dit jaar voor het eerst met de WK56 op vakantie. Het plan is om het Wad op te gaan, en ook het Duitse wad te bezoeken. Kijken hoever ik kom. Ik heb een aantal mensen gevraagd om mee te varen. Het eerste weekend – 4 en 5 augustus – gaan Ralph en Kirsten mee. Het is prachtig weer, lekker warm, niet te heet, zwoele avonden en windkracht 3-4. Het was voor mij wel spannend, omdat het de eerste keer was dat ik met meerdere mensen zou overnachten. En dan meteen met zijn drieën. Ik had een matrasje meegenomen, en door het mooie weer hoefde de grote tent er niet op, maar kon ik gewoon het zonnedekje over de giek leggen.

We hebben gezwommen aan de naaktsteiger op konijneneiland, en de nacht doorgebracht aan een andere steiger, want de naaktsteiger lag helemaal vol! Op zondag zijn we naar Stavoren gevaren, waar Rens aan boord zou komen.