Naturisme als levensfilosofie

Je zelf bloot geven is letterlijk en figuurlijk de ultieme vrijheid.

De geiten voeren

Wat is naturisme

Over wat naturisme precies is en wat bijvoorbeeld het verschil is met nudisme of exhibitionisme zijn hele sociologische verhandelingen geschreven. Ook in internationaal verband zijn er grote verschillen. In Nederland gaat het vaak over het verenigingsnaturisme waarin gemeenschappelijkheid heel belangrijk is, In Duitsland gaat het over lichaamscultuur, gezondheid en sport. In angelsaksische landen is het veelal een hedonistische stroming. De NFN hanteert de volgende definitie: Naturisme is een levenswijze in harmonie met de natuur. Het wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid, die als doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en eerbied voor natuur en milieu.

Waarom ben ik naturist

Ik ben als sinds mijn 16e naturist omdat mij dat het ultieme gevoel van verbondenheid en vrijheid tegelijk geeft. Aan één kant ben ik een individualist en erg gesteld op mijn eigen leefomgeving. Aan de andere kant wil ik graag onderdeel zijn van de wereld. Door naakt te zijn voel je je meer één met je omgeving en met de mensen om je heen. Diegenen die geen naturist zijn, maar wel in de sauna komen herkennen dat misschien. Grenzen vallen weg door je letterlijk bloot te geven.

Ik probeer me in het dagelijks leven zo veel mogelijk als naturist te gedragen door me figuurlijk bloot te geven. Ook in mijn respect voor mijn omgeving en de mensen om me heen uit ik mijn verbondenheid met de wereld. Naakt ben ik op die plekken en die momenten die daarvoor geschikt zijn. Dat is allereerst op mijn eigen erf. We wonen erg afgelegen, dus dat is dus geen probleem. Maar ook in ons vorig huis, een rijtjeshuis met buren, was ik bij mooi weer naakt in de tuin. Verder uiteraard in de sauna en op het strand, op naturistencampings en met zeilen op zowel Vriendschap als op Akka.

Geef een reactie