Vanmorgen heb ik bekend gemaakt dat ik per 1 januari aan een nieuw leven begin. Alle collega’s weten het nu. Ik stop met mijn consultancy-werk bij Hot ITem en ik ga me helemaal storten op sauna’s timmeren. In feite heb ik dit al een paar jaar geleden bedacht. Ik heb het naast Hot ITem nu al 2 jaar gedaan, maar nu is het moment om de sprong te wagen. Ik vind het heel spannend en ik ga Hot ITem zeker missen. Alle zekerheden gaan overboord en ik stort me in het nieuwe avontuur. Onderstaand mailtje is naar alle collega’s gegaan.

Collega’s,

Na 17 jaar neem ik afscheid van Hot ITem. Het is een cliché, maar voor mij is het tijd voor verandering.

Stilstaand water is dood water;
Stromend water keert niet weer

(Congolees spreekwoord)

Ik ben in wezen geen kantoormens. Ik ben buitenmens, schipper, timmerman. Ik had ook boer kunnen zijn. Binnen blijven is voor mij niet makkelijk. Ik moet bewegen en dingen maken. Dat ga ik doen. Mijn nieuwe toekomst zal bestaan uit sauna’s bouwen. Zoals velen van jullie weten ben ik al enige tijd geleden gestart met deze carrièrestap. Het bevalt me goed. Ik heb een website, een bestelauto, veel gereedschap, een werkplaats met magazijn, een voorraad hout, klanten en al 10-tallen sauna’s voor tevreden klanten gebouwd. Vanaf binnenkort hoeft dat bouwen gelukkig niet meer in de weekenden, zodat ik wat meer tijd heb om dingen te doen met Carol. Daar kijk ik erg naar uit.

Hot ITem is een fantastisch bedrijf dat we met zijn allen hebben opgebouwd. Als je er altijd midden in zit, dan vergeet je wel eens hoe goed het is. Maar als ik aan vrienden over Hot ITem vertel, dan klinkt het haast te mooi om waar te zijn. Open, transparant, eerlijk en direct. Dat zijn de kernwaarden die ik op Hot ITem plak. Een bedrijf waar alles mogelijk is. Ik heb me bij Hot ITem enorm kunnen ontwikkelen, ook dankzij jullie allemaal. Ik heb bij Hot ITem ook de kans gekregen om aan mijn nieuwe carrière te werken. Ik laat veel achter, en dat besef ik heel goed. Dat zal niet vanaf het begin makkelijk zijn. Ik ben nog niet direct verdwenen. Mede voor een zorgvuldige overdracht zal ik nog tot het einde van dit jaar gewoon bij Hot ITem blijven werken. Dan kunnen we allemaal nog wat aan het idee wennen.

Heb je vragen, wil je wat kwijt? Schiet me even aan!

Tot slot een citaat van John F. Kennedy.

“Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future.”

Hieronder een impressie van Hot ITem op de Danzigerkade in Amsterdam