Vorige week heb ik mijn BE-rijbewijs gehaald. Ik had gedacht dat het een makkie zou zijn. Dat was niet zo. Ik belde met Cor Eriks van rijschool sportief in Koudum en zei dat ik aan een uurtje wel genoeg zou hebben. Hij zei: “Ik plan je wel op zaterdag om een uur of één en dan zien we wel hoe lang we nodig hebben”. Dat werd dus half zes. Dat zegt genoeg. En ik heb nog de hele zondagmiddag geoefend met mijn oude aanhangertje. En dinsdagochtend met Cor. Echt een aanrader trouwens. Moet je in Sneek voor je BE. Ik zou Cor even bellen!

[metaslider id=2378]

Bijzondere verrichtingen

Met een combinatie van ruim 11 meter rijden blijkt sowieso al lastig. Je moet toch extra om fietsers denken, bochten heel ruim nemen en vooral je plek op de weg verdedigen. Anderen hebben niet door hoeveel ruimte je eigenlijk nodig hebt. Dat wist ik al van varen met een skûtsje. Ik weet het nu ook van rijden met een grote auto. Petje af voor mijn broer die op de allergrootste jongens rijdt. De bijzondere verrichtingen blijken toch het allermoeilijkst. Ik deed alles al met mijn oude aanhangertje. Maar op je examen mag je niet te veel steken. Hooguit één keertje. En dan wordt het al even lastiger. Ik dacht onmogelijk.

Examen

Het examen ging eigenlijk best goed, vond ik zelf. Beter nog dan de laatste paar lessen. Totdat ik achteruit een oprit van een garage op moest. Dat liep helemaal niet goed. Gelukkig mocht ik het nog een keer overdoen. Dat was net een zesje. Niet fantastisch, maar net goed genoeg. De instructeur zag dat ik wat blokkeerde. Pfoei. Mazzel gehad.

Nieuwe aanhanger

Dat kwam goed uit, want nu kon ik tenminste mijn nieuwe aanhanger bij Hefo ophalen. Wat een ding. Fantastisch. Nu kan ik al dat mooie hout netjes ophalen en droog naar de klanten brengen. Dat gaat veel schuurwerk schelen.