Adam zoekt Eva

Ik ben nou niet bepaald een liefhebber van datingshows en commerciële kanalen. Maar als fervent voorvechter van het recht om bloot te zijn was ik wel benieuwd naar hoe het gebracht is. Ik heb me dus door de eerste twee afleveringen heen geworsteld. En ik weet het weer zeker, dating shows vallen niet mee, nooit.

adam zoekt eva

Blootgewoon

Het viel me wel mee hoe er met bloot werd omgegaan. Heel gewoon eigenlijk. Alsof het niet bestond. Samen met de paradijselijke omgeving was het in beide afleveringen heel natuurlijk. Er werd niet omheen gedraaid, maar het bloot werd ook niet benadrukt. Daar ging het blijkbaar niet om. En gek genoeg leek het voor de deelnemers ook helemaal geen issue te zijn. Misschien gebruikt de NFN toch nog niet zo’n gekke pay-off, blootgewoon.

Reacties bij de doelgroep

Ik heb op twitter gekeken hoe er wordt gereageerd. Dat is nogal wisselend. Het begon behoorlijk negatief. Maar naarmate het programma vorderde werd het dat al minder en soms zelf even positief. En heel veel reacties gaan gewoon over wat het is, een datingshow, maar dan zonder kleren. Veel reacties gaan bijvoorbeeld over de blijkbaar irritante stem van ene April.

Reacties onder blootlopers

Onder de vaste blootlopers kan ik nauwelijks aandacht vinden voor het programma. Dat vind ik best begrijpelijk, want wat moet je met een datingshow. Is dat goed voor het imago van blootlopers of juist niet? De NFN reageert helemaal niet. Ik geloof na twee afleveringen dat het wel goed is voor ons. Volgens mij laat het op een speelse manier zien dat het heerlijk is en toch heel gewoon om lekker bloot te zijn. Zelfs met camera’s er bij is er niets aan de hand.

De grote winst

Ik vind de grote winst dat dit bijdraagt tot een grotere acceptatie van bloot. Als zulke jonge mensen zich bloot durven vertonen voor een miljoenenpubliek dan is het blijkbaar zo gek nog niet. Bijna al die mensen vertellen bovendien dat het snel went en best prettig is. En ja, de mensen die zo optreden op tv hebben hierna ook nog gewoon een leven. En waarom zouden wij blootlopers ons dan druk maken over een fotootje in de pers bij de WNBR?

Geef een reactie