Sinds ik de bedrijfsstatus van de warmtepomp volg, zijn mijn 1-wire DS18B20 thermische sensoren een klein beetje instabiel. Gemiddeld 1x per dag geeft Domoticz voor alle 9 sensoren nulwaarden. Meestal keren de juiste waarden na 1 tot 10 minuten weer terug. Ik zag dat de “w1_slave” bestanden er op dat moment ook niet waren. Ik vermoed dat dit veroorzaakt werd door RF-interferentie van de relaiscontacten voor het schakelen van de circulatiepomp van de warmtepomp. In de logs zie ik dat die relais een aantal keer stuiteren bij het aan en uit-gaan. Ik heb het probleem opgelost door de voeding van de sensoren schakelbaar te maken. In plaats van continue voeding van de 3.3V pin komt de benodigde spanning nu van gpio-poort 17. Poort 17 heb ik bovendien een inschakelvertraging van 3 seconden gegeven in Domoticz.

Onderstaand blockly-script wordt geïnitieerd door een device change. Als de voeding aan is en één van de sensoren nul geeft dan wordt de voeding uit- en weer ingeschakeld. Door de inschakelvertraging is dit voldoende om de sensoren te resetten.